silver's FotoPage

By: silver shadow

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 16-Nov-2006 05:13 Email | Share | | Bookmark
Raya Pictures

Adam & aliff dlm "sampan" replika
Aliff tgh tiru gaya Naruto. Depa ni kipas susah mati Naruto!
Background leh nampak air sg. kuala kangsar naik tinggi
View all 6 photos...
Selamat Hari Raya to all, well x terlambat rasanya lagi sbb masih dlm bulan Syawal. Hari ni last day posa nam..wuhuu esok raya

A few of raya pictures, no family photo or anything, just a couple of pics that I've taken masa kat kampung. Bukan pe, wife dlm pantang & the baby is too small to be taken into family pictures, maybe bln depan ke, saja2x nak pegi kedai gambo, nak amik gambo family..hehehe...sounds crazy? (my wife punya idea...hahahah)

Cuti raya panjang 1 minggu, raya ok, the food was SUPERB, yg x best cuma sbb gaji masuk lps raya ...(baru stat keje maa, x sampai 1 bln pun keje)

While shopping (a very2x fast one, just me & adam minus wife & aliff) kat Giant Shah Alam sblom bln pose ari tu, Adam nampak patung Batman, so merengek2x dia nak. So I janji la nak beli masa kat Ipoh ( 2 weeks later). Ingatkan dia lupa, skali masa kat Kuala Kangsar (rumah mertua), dia boleh teringat pulak...adeh la...so off we went (adam, aliff & i) to Tesco Ipoh utk beli menatang tu. Nasib baik ada, mahey gila plak tu, RM30 satu. Ni la bahana kalo anak2x kipas susah mati batman, spiderman, naruto...u name it, suma depa minat(bapa dia org pun sebenornya anime-kartun-robot freak gak ) ).


Wednesday, 15-Nov-2006 10:37 Email | Share | | Bookmark
Presenting Anis Khadijah

10.42am :wife giving CNN report "sakitnya x hingat"
10.00am : Khadijah under the spotlight
10.00am : Khadijah mcm lps basuh rambut kat salun :)
View all 10 photos...
Born on 4th October 2003 at 9.42am in Shah Alam. Normal birth. 3.33kg. Alhamdulillah everything went OK. Nasib pagi tu tengah-tengah bersiap nak pergi keje, wife sakit nak bersalin.

And so after pikir panjang (hahah NOT!) diberilah nama Anis Khadijah. Anis ikut nama mak dia (mak dia yg nak sgt actually). Nenek dia tambah Khadijah (ikut nama isteri nabi). 2-2 happy, wa x pening pala..hehehe..karang yg sana terasa ati, yang sini merajuk.


Friday, 1-Sep-2006 08:53 Email | Share | | Bookmark
Last day

Adam
Aliff
Aliff nak jadi superman
View all 12 photos...
well people, today is the last day teman kat tempat keje ni, insyallah, next week stat kat tmpt keje baru plak...so teman nak tujukan lagu ni utk semua org...my bos, my manager, colleague & suma ...huhu cam speech masa nak amik award la plak....anyhow, to all thanks for making the past 6 years a memorable one.

Lagu dari kumpulan Samsons
Kenangan Terindah

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus :
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus

Ni ada gambo anak2x teman kat playground....isk best tol la kalo leh jadi budak2x balik, x yah nak pikir pasal masalah dunia suma ...tapi kalo dah jadi budak2x, tak bley plak kawin...huhuhuhu


Friday, 1-Sep-2006 08:31 Email | Share | | Bookmark
Sup Ayam Merdeka's Eve

Siap 1 sup ayam...
Up close & personal...
Hehehe...gambo den, sambil drive sambil tangkap gambar...
View all 6 photos...
Merdeka's eve, sampai rumah kol 8 gitu sbb amik adik ipo kat stesyen komuter. Tgk wife x larat nak masak plak, sakit blakang katanya, well org ngandung biasa la kan, so sapo nak masak ni...hmmm...nasib anak2x tgh baik punya layan kartun final fantasy, so po lagi, sinsing lengan baju, bukak peti ais, amik apo yg patut...lepas 30 minit kemudian siap sup ayam spesial sempena merdeka..huhuhu....

Target utk 4-5 org makan

Bahan2x
4-5 ketul ayam (amik bhg tulang, ati...selain dr amik isi...kalo idak x kaw supnya)
1 ulas bwg merah
2 biji bwg putih
3-4 bii fishball dipotong dadu
Lobak merah potong dadu gak
Daun sup
Daun bwg potong halus (amik bhg akarnya skali...bhg ni yg meng'kaw'kan sup)
Air secukupnya
Garam
Lada hitam
Bunga cengkih+kayu manis+bunga lawang (bhn2x biasa utk sup)
Kiub ayam maggi

Cara2x
Gorengkan bwg putih & bwg merah, naik bau, masukkan ayam...
Lepas ayam 3/4 masak, masukkan air, pastu masukkan bunga cengkih+kayu manis+bunga lawang+akar daun bwg+sedikit (1/4) kiub ayam maggi & biarkan didih selama 15-20 minit...
Kemudian masukkan fishball, karrot, garam, lada itam...dan biarkan 3-5 minit, last skali boh daun sup & daun bwg...ok leh tutup api & makan

Result
Sedap dimakan dgn nasik panas2x, & telur ayam goreng ...well itu je menu yg sempat dimasak, sbb anak2x dah bising sbb lapo...habih licin pinggan...wakakka...bangga2x


Ni ada gambar anak2x eden masa kat IOI mall puchong, tgh naik kuda pusing & kat kedai cd...nama je gi kedai cd, last2x tak jadi beli, kitaorg gi beli yg pirate punya...wakakak...murah & pueh ati...


Tuesday, 29-Aug-2006 00:52 Email | Share | | Bookmark
Chocolate Buns....Yummmyyyy

1st proof
1st proof zoom in version
tadaaa...yg ni demo version utk anak2x yg x sabo nak makan
View all 4 photos...
Date : Monday
Time : 10.00am
Location : Secret Labratory (hahah..kat tmpt keje baru nak amik offer letter)


So here I am waiting for them to give me the letter, (lama gila, it's either the kompeni is a bloody huge with so many departments or it's bloody slow)

Ok, so last weekend (saturday je sempat, sunday ada meeting jumpa MB ganu) I managed tu make zack's chocolate bun...here's the link to zack's recipe http://zairul.fotopages.com/?entry=882612

Gambor utk 2nd proofing x diamik sbb dlm resipi kata 40-60 minit, disebabkan kitaorg kuwa gi tesco beli brg suma, so terbiar la mende alah tu sampai 3-4 jam...so dia melebor/naik penuh 1 tray tu..ehehhe..

Changes made
1. boh choc cip + kismis sbg inti & choc cip di tabur kat atas bun
2. Teman x tau ape dia bread softner, so teman taruk voltex (mende ni kot yg dipanggil bread softner) 1 tbs.
3. dlm resipi tulih "1/2" telor, so teman x sure samada wat zack meant was "setengah" or "1 atau 2 biji telur", teman boh je 1 biji telur

Result
Mmg best, lembut, sedap, wangi...mmg leh lawan la roti "Sweeties"...the top is kek kinda feeling...the bottom of the roti is lembut cam roti kat kedai...maybe next time instead of buat 9 ketul, teman nak jadikan 18 ketul ..heheh...


p/s: this entry should be last 2 weeks punya, last weekend x sempat wat pe, sbb training kat tmpt keje baru...huhuhuuuu...


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net